CONCLUZIILE RAPORTULUI CURȚII DE CONTURI 

0
97

Curtea de Conturi Buzău a efectuat la finele anului trecut un control la Compania de Apă Buzău. În urma acestuia, inspectorii Curții de Conturi au constatat că în perioada 01 ianuarie 2014-31 decembrie 2016, Compania de Apă nu a plătit Consiliilor locale Buzău, Râmnicu Sărat, Pătârlagele, Nehoiu și Pogoanele, precum și Consiliului Județean Buzău impozitul pe profit, dividende și redevențe cuvenite acestora, în valoare de peste 30 de milioane de lei. Același raport al Curții de Conturi mai arată că, în aceeași perioadă, personalul de specialitate din cadrul Companiei de Apă nu a stabilit, înregistrat și plătit taxa pe clădiri datorată bugetelor locale, inclusiv majorări de întârziere pentru neplata la termen, valoarea fiind de aproape 17.000 de lei, pentru clădirile pe care contribuabilul le deține în regim de închiriere pe raza unităților administrativ teritoriale Ulmeni, Cislău, Chiojdu, Săpoca, Cernătești și Sărulești.

Tot în raportul Curții de Conturi se mai arată că în intervalul 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2016, Compania de Apă Buzău a angajat și efectuat plăți neeconomice, neeficace estimate la aproape 450.000 de lei către un cabinet de avocatură din municipiul Cluj Napoca. Conținutul acestui raport le-a fost adus la cunoștință aleșilor locali în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal.

La finalul raportului, inspectorii Curții de Conturi au impus luarea unor măsuri urgente de remediere a acestor situații create, având ca termen de realizare data de 31 martie.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ