Concurs pentru soldaţi profesionişti

0
47

Numărul angajărilor l-a depăşit pe cel al ieşirilor din sistem
La Buzău, în cadrul Batalionului 3 Geniu „General Constantin Poenaru” s-au desfăşurat probele sportive aferente campaniei de recrutare a soldaţilor profesionişti. Începută în luna mai prin centrele militare zonale, județene și de sector, campania de recrutare și selecție pentru încadrarea posturilor vacante desoldați/gradați profesioniști pentru anul 2023 a fost extinsă, începând cu 1 septembrie, prin etapa de promovare, recrutare și selecție derulată direct de către unitățile militare. Activitățile de recrutare și selecție în acest format se desfășoară până la finalul lunii septembrie.
Candidatii inscrisi la concurs au trebuit să treacă prin mai multe probe sportive desfăşurate în sala de sport şi pe teren.
Potrivit Diviziei 2 Infanterie Getica, numărul angajărilor în ultimul an l-a depăşit pe cel al ieşirilor din sistem.

DIVIZIA 2 INFANTERIE „GETICA «
„Din punct de vedere al încadrării Armatei României, dacă luăm ca punct de referință anul 2019 (înainte de pandemie și de schimbarea semnificativă a situației regionale de securitate), constatăm că, în valoare absolută, pentru anul 2023, cifrele corespunzătoare încadrării cu ofițeri și maiștri militari sunt mai mari, iar la subofițeri și SGP se mențin aproximativ egale. Statul Major al Apărării urmărește menținerea vitalității instituționale prin cifre crescute de școlarizare și prin campaniile de angajare pentru posturile de SGP, care se situează la cele mai mari niveluri din ultimii 10 ani.
În perioada ianuarie-august 2023, numărul total de intrări în sistem a depășit numărul ieșirilor, după cum urmează:
– au fost încadrate aprox. 3.800 de funcții (dintre care aprox. 700 ofițeri, 400 maiștri militari, 1.100 subofițeri, 1.000 SGP și 600 personal civil contractual). Toți militarii au fost numiți în funcții aflate la baza ierarhiei militare, în structurile prioritare, în special în unitățile care își consolidează capacitatea de luptă.
– au ieșit din sistemaprox. 3.600 de persoane (dintre care 400 ofițeri, 250 maiștri militari, 800 subofițeri, 1.650 SGP și 500 personal civil contractual)”, a transmis Divizia 2 Infanterie Getica.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ