CONDUCERE NOUĂ LA ISU BUZĂU

0
454

Colonelul Viorel Găvăneanu este inspectorul șef împuternicit la comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Astăzi, pe platoul Dacia a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii și Drapelului de Luptă, eveniment prilejuit de retragerea la pensie a colonelului Dănuț Nicolae, inspectorul șef care a condus instituția din anul 2008.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai autorităților publice locale și prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Buzău. Pentru lunga sa carieră, drept mulțumire, fostul inspector șef a primit o distincție din partea Consiliului Județean Buzău.

Cu ocazia numirii în funcția de inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Viorel Găvăneanu a făcut și un anunț important. La Pârscov și la Padina vor fi organizate două noi puncte de lucru ale inspectoratului. În același timp, Consiliul Județean Buzău a dotat instituția cu o șenilată, o cameră cu termoviziune și un scaun bariatric pentru a le veni în sprijin salvatorilor în timpul misiunilor.

Colonelul Viorel Găvăneanu, noul șef al inspectoratului, în vârstă 50 de ani, este căsătorit și are un copil. În anul 1990 a absolvit Școala de Ofițeri – Arma Pompieri, trei ani mai târziu termină Academia de Poliție – specializarea Drept, iar în 2005 finalizează cursurile postuniversitare de perfecționare în metodologia investigațiilor criminalistice.  În structurile ISU a intrat în anul 1990, când este numit locțiitor al comandantului de companie în cadrul Grupului de Pompieri Buzău. Ulterior între 1995 și 1999 preia comanda companiei, iar în anul 2005 devine ofițer principal în cadrul Detașamentului de pompieri Buzău. În perioada cuprinsă între anii 2009 și 2017 a ocupat funcția de adjunct al inspectorului șef ISU Buzău, iar odată cu retragerea comandantului Dănuț Nicolae, preia funcția de șef pentru o perioadă determinate, până la organizarea unui concurs. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ