CONDUS PE ULTIMUL DRUM

0
82

Militarul buzoian care si-a găsit sfârsitul în teatrul de operatii din Afganistan a fost condus, astăzi, pe ultimul drum. Sute de rude, prieteni si colegi din Armată au fost alături de Mădălin Stoica. Cortegiul funerar a plecat de la Biserica Sfântul Stefan, iar familia a avut dorinta de a trece si prin dreptul locuintei buzoianului. Madalin Stoica isi doarme somnul de veci in Cimitirul Eroilor.

Sublocotenentul post mortem Mădălin Stoica a fost condus astăzi pe ultimul drum. După trei zile de priveghi, timp în care zeci de oameni au venit să îi aducă un ultim omagiu militarului buzoian, astăzi Mădălin Stoica a fost înmormântat. La slujbă au participat rude, prieteni, dar și colegi din Armată, care l-au cunoscut îndeaproape pe buzoianul decedat în Afganistan. Cortegiul funerar a pornit de la Biserica Sfântul Ștefan, iar familia îndurerată a avut dorința ca sicriul să fie trecut și prin dreptul locuinței militarului din cartierul Micro 5.

Apoi cortegiul funerar a ajuns la Biserica Pogorârii Sfântului Duh din curtea Garnizoanei unde a avut loc slujbaoficiată de un sobor de șase preoți.

Înhumarea a avut loc în Cimitirul Eroilor, iar Mădălin Stoica a fost înmormântat lângă Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu, militari uciși tot în Afganistan în urmă cu un an.

La slujbă au participat și un secretar de stat din MapN, precum și autoritățile locale. Oamenii care l-au condus pe Mădălin Stoica pe ultimul drum abia și-au putut găsi câteva cuvinte pentru a vorbi despre militarul buzoian.

 

Sublocotenentul Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul buzoian, de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ