Consilierii locali puși să scoată bani din buzunare

0
20

Florescu: “Incompetență și corupție” la Primăria Buzău
Consilierii locali din cadrul Primăriei Municipiului Buzău au fost chemați în judecată de către una dintre cele mai mari firme de construcții din județ. Situația putea fi evitată, a declarat unul dintre aleșii locali, în schimb la acest moment, indiferent de rezultatul procesului, consilierii vor trebui să achite din propriul buzunar sume importante de bani pentru cheltuieli de judecată.
Una dintre cele mai mari firme de construcții din județ a intrat în conflict cu Primăria Buzău după ce aparatul de specialitate a dat o hotărâre prin care a decis că terenurile aflate sub clădirile construite în Cartierul Orizont nu se pot vinde. Prin urmare, avizul de nelegalitate ar fi avut drept rezultat inposibilitatea proprietarilor de a intra în legalitate. Managerul firmei de construcții a amenințat că va da în judecată Primăria Buzău iar un prim pas deja a fost făcut. Toți consilierii municipali au fost chemați în instanță.
Îndiferent de rezultatul procesului dintre cele două părți, consilierii vor trebui să suporte în nume personal cheltuieli de judecată raportate la valoarea pe care constructorul o solicită drept despăgubire.
Reprezentanții Primăriei Buzău au preciat că vor aștepta decizia instanței.
Fostul președinte al Tribunalului Buzău, Constantin Florescu a mai precizat că societatea de contrucții are toate șansele de a câștiga procesul în contextul în care primăria a dat inițial două hotărâri favorabile acestuia urmată de o altă hotărâre contrară celor inițiale.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ