Consiliul Judeţean cumpără cântare pentru tirişti! Ideea inspirată de la actualul prim-ministru al României, Sorin Grindeanu

0
44

Consiliul Judetean îsi propune ca în cel mai scurt timp să achizitioneze cântare speciale prin intermediul cărora să verifice dacă soferii de tiruri si autoturisme de marfă respectă nivelul maxim de încărcare. Asta după ce autoritătile si-au dat seama că vehiculele încărcate cu lemn si cele care transportă pietris cară mai multă greutate decât au voie si afectează suprafata asfaltică a drumurilor judetene.
Maşinile de mare tonaj, care transportă material lemnos şi pietriş, nu respectă nivelul maxim de încărcare şi afectează în acest fel infrastructura rutiera din judet. Există informatii conform cărora maşinile de marfă transportă uneori de două sau de trei ori mai multă cantitate decât le permite gabaritul producînd denivelări în asfalt. O comisie din cadrul Consiliului Judeţean Buzău a constatat toate aceste nereguli iar în cel mai scurt timp va fi pus la punct şi un set de măsuri inspirate chiar din activitatea actualului prim-ministru Sorin Grindeanu. Mai precis instalarea unor cîntare fixe sau mobile.
Camioanele supraîncărcate vor fi cîntărite fie prin intermediul unor dispozitive fixe sau mobile iar de verificări se vor ocupa angajaţi din cadrul instituţiei care au atribuţii de control în domeniul transporturilor împreună cu poliția. Autorităţile şi-au propus totodată să verifice la sînge transportatorii de mărfuri şi să îi sancţioneze pe toţi aceia care circulă pe drumurile judeţene fără a deţine o autorizaţie. Cu banii strînşi de pe urma amenzilor sau a plăților pe care le vor face în contul autorizațiilor, autorităţile spun ca ii vor folosi pentru reparaţia drumurilor.
În funcţie de fondurile pe care le are la dispoziţie Consiliul Judeţean Buzău ar putea achiziţiona cîntarele pe parcursul acestui an. În acest fel autorităţile încearcă să descurajeze transportul ilegal de mărfuri şi respectarea legii în ceea ce priveşte gabaritul şi obţinerea autorizaţiilor de transport.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ