CONTROALE ÎN SECȚIILE ATI DIN BUZĂU

0
24

Controale de urgență în secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă din toate spitalele din ţară, inclusiv în județul Buzău. Tragedia de la spitalul din Piatra Neamț, unde zece persoane aflate în secția ATI, și-au pierdut viața, în urma unui incendiu, a pus alertă toate organele de control, astfel că, începând de luni, toate secțiile ATI vor fi controlate pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparatelor medicale.
Tragedia de la Piatra Neamț s-ar fi putut întampla în orice secție ATI din țară. Secțiile sunt suprasolicitate, iar aparatura medicală nu mai face față numărului mare de pacienți aflați în situații grave. În acest context, o ședință a fost convocată duminică după amiază, la nivelul Instituției Prefectului. În cadrul acestei ședințe s-a hotărât ca începând de luni, echipe mixte din cadrul Direcției de Sănătate Buzău, şi Inspectoratului pentru Situații de Urgență , să înceapă verificări la nivelul secțiilor ATI din spitalele județului.
Concluziile rezultate în urma acestor controale vor fi trecute într un raport care va înaintat către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, până la sfârșitul acestei săptămâni.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ