Copiii din Valea Salciei, ocrotiți de președintele CJ Buzău

0
27

Ajutoare financiare la final de an pentru familiile aflate în dificultate
Consiliul Județean Buzău a alocat 10.000 de lei celor patru copii rămași orfani din comuna Valea Sacliei. După ce și-au văzut părinții plecați pentru totdeauna la ceruri, fata cea mare în vârstă de 19 ani a preluat rolul de mamă pentru ceilalți frați, un băiat și două fete. Președintele Consiliului, Petre Emanoil Neagu a declarat că se va ocupa personal o perioadă de timp de îngrijirea lor.
Drama familiei Roșu, din Valea Salciei a început cu moartea tatălui. Rămasă văduvă la 30 de ani, Cătălina Roșu a încercat din răsputeri să-și țină permanent copiii curați, hrăniți, sănătoși și educați. Dar soarta nu a fost îngăduitoare. Tânăra mamă s-a îmbolnăvit, a picat la pat iar după îndelungi suferințe, la 37 de ani a decedat, a povestit fiica cea mare.
Alina Roșu s-a obișnuit cu greutățile încă din vremea în care mama sa dădea primele semne de boală. O îngrijirea și îi oferea tot sprijinul moral iar acum, în ciuda situației în care se află, se luptă pentru același lucru. Îi îngrijește pe cei mici ca pe propriul copil, pentru că tânăra a dat naștere în urmă cu cinci ani unui băiețel. Din când în când se simte copleșită de greutăți dar nu dă frâu liber lacrimilor și merge mai departe.
Consiliul Județean a aprobat sume de bani și pentru familiile rămase fără locuințe în urma unui incendiu puternic care a avut loc în luna noiembrie în comuna Siriu.
Ajutoarele financiare de urgență au fost asigurate din bugetul propriu al județului prin votul în unanimitate al consilierilor județeni.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ