COVID-19, DĂ IAMA ÎN ELEVI ȘI DASCĂLI

0
20

Abia a început noul an şcolar şi au apărut primele cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și cadrelor didactice. Drept urmare, s-a luat hotărârea convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în sistem audioconferință, pentru reactualizarea scenariilor de funcționare a unor unități de învățământ din Buzău.
De la începutul anului școlar un număr de patruzeci și patru de elevi și zece cadre didactice sau personal auxiliar, au intrat în izolare la domiciliu. Cei mai mulți sunt din localitățile Berca și Merei. Dintre aceștia, numai cinci sunt confirmați pozitiv în urma testului PCR. În aceste condiţii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a reactualizat modul de funcționare a unităților de învățământ.
Totodată, la școala de la Izvorul Dulce din comuna Merei, unde o profesoară a fost diagnosticată cu Covid-19, s-a trecut la predarea în sistem o-line.
De asemenea, s-a luat hotărârea ca la o grupă din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Bobocei, din Micro III, să se suspende activitatea , timp de 14 zile, după ce educatoarea a fost depistată cu noul coronavirus.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ