COVRIGII DE BUZĂU, MARCĂ ATESTATĂ

0
269

Covrigii de Buzău, un preparat alimentar care a dus numele orașului în toate colțurile țării, au devenit marcă atestată și recunoscută la nivel național. Practic, acolo unde vor exista etichete marcate cu înscripția covrigi de Buzău, vom ști sigur că aceștia sunt făcuți după rețeta originală și din ingrediente naturale. După acest pas, reprezentanții Direcției Agricole fac demersuri pentru ca preparatul buzoian să fie omologat la nivel european.
Covrigii de Buzău au devenit marcă atestată și recunoscută ca produs tradiţional, la nivel național. Reprezentanții Direcției Agricole au făcut demersuri astfel încât, alături de un producător din domeniul panificației care întrunește toate condițiile de igienă și tehnologie care se impun, produsul covrigi de Buzău să fie securizat. Cu alte cuvinte, brandul covrigi de Buzău nu mai poate apărea în alte orașe, decât dacă producătorii vor fi autorizați.
După acest pas, covrigii de Buzău sunt tot mai aproape de a fi omologaţi pe plan european. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Buzău lucrează de ani de zile la dosarul prin care acest produs ar putea fi recunoscut în Europa. Până atunci, ne putem bucura că produsele care conțin inscripția covrigi de Buzău sunt făcuți după rețeta originală, transmisă din generație în generație, de sute de ani.
Covrigii de Buzău, preparatul culinar care a dus numele oraşului în toate zonele României, au ajuns la Buzău în jurul anului 1800, iniţial reţeta fiind adusă de negustorii greci, care şi-au deschis cârciumi în Buzău, iar covrigii erau folosiţi ca să stimuleze pofta clienţilor pentru băuturile casei. Covrigii sunt făcuţi după o reţetă simplă, doar apă, făină, drojdie şi puţin zahăr și sunt considerați preparate naturale.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ