CRIZĂ APROAPE REZOLVATĂ

0
54

Deficitul de medici de la Spitalul Județean Buzău s-a mai redus față de alți ani. O spune conducerea unității medicale care este optimistă în ceea ce privește șansele de a acoperi, în viitorul apropiat, toate secțiile unde înainte existau astfel de probleme. Spre exemplu, la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean, acolo unde din necesarul de 4 medici, doar doi își desfășurau activitatea, recent s-a înscris la concurs un alt doctor care, potrivit conducerii, ar avea toate șansele să promoveze examenul. Totodată, la secția de medicină internă vor mai veni încă doi doctori.

Și secția dermato-venerice este pentru moment acoperită, în sensul că, la acest moment, există doi medici. Astfel, în perioada concediilor de odihnă sau a sărbătorilor, această secție nu va rămâne descoperită. O altă veste bună este legată de secția de oncologie care, de peste 5 ani, s-a confruntat cu un deficit major de medici de specialitate.

Și Unitatea de Primiri Urgențe stă destul de bine în ceea ce privește numărul de medici.

Medicii tineri s-au arătat tot mai interesați să lucreze în cea mai mare unitate spitalicească cu paturi din județ, motivați, printre altele, de primele care li se oferă, dar și de faptul că le este asigurată cazarea, costurile fiind suportate de către spital cu sprijinul Consiliului Județean.

Conducerea Spitalului Județean anunță că gradul de ocupare pentru doctori în unitatea medicală a ajuns undeva la 94 la sută, un procent îmbucurător pentru pacienții care vor avea nevoie de îngrijire de specialitate.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ