Criza medicilor, o criză de mentalitate

0
21

“ Își doresc mai mult timp liber… și să nu facă gărzi”
Criza medicilor din Spitalul Județean nu se datorează condițiilor de lucru sau a salarizării. Managerul celei mai mari unități spitalicești afirmă că în ultimii ani s-au făcut eforturi uriașe atât pentru stingerea datoriilor cât și pentru dotarea secțiilor și oferirea unor stimulente financiare specialiștilor. Iar construcția noii Unități de Primiri Urgențe este încă o dovadă a faptului că administrația județeană investește în domeniul sănătății.
Cu toate acestea spitalul este în criză de personal iar la mijloc pare a fi mai degrabă o problemă de mentalitate. Managerul unității de urgență afirmă că o parte dintre specialiștii de astăzi își doresc mai mult timp liber și mai puține gărzi în ciuda faptului că atunci când au ales să îmbrace meseria de medici și-au asumat un jurământ și anumite condiții de muncă în slujba pacienților.
În urmă cu două săptămâni activitatea în Secția de Cardiologie a Spitalului de Urgență Buzău a fost suspendată ca urmare a faptului că cei doi medici au ales să plece. La acest moment activitatea a fost reluată după ce alți doi specialiști, unul dintr ei pensionar au întins o mână de ajutor spitalului, până în momentul în care posturile vor fi ocupate prin concurs.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ