Crucea Roșie are nevoie de ajutor

0
49

Aproape de colaps
Crucea Roșie Buzău nu se mai poate susține financiar și asta într-o perioadă în care persoanele vârstnice, persoanele cu dificultăți financiare sau bolnavii au cea mai mare nevoie de ajutorul voluntarilor. Nu mai există interes pentru cursurile de prim ajutor, autoritățile par că au uitat importanța organizației umanitare iar sponsorizările aproape că au dispărut.
Una dintre cele mai mari organizații umanitare, Crucea Roșie are nevoie de ajutor după ce a oferit ani la rând sprijin oamenilor care s-au confruntat cu dificultăți financiare sau medicale. Pe cât de atrase de energia voluntarilor cu ceva ani în urmă, pe atât de repede autoritățile au uitat de această instituție lăsând acum Crucea Roșie în voia sorții. Nu mai există sponsorizări, singurele resurse din care Crucea Roșie mai reușește să strângă bunuri pentru nevoiași fiind Banca de alimente și donații de la persoane fizice.
Practic la acest moment Crucea Roșie a rămas fără sprijin financiar. Nici măcar cursurile de prim-ajutor pe care le organiza nu mai sunt frecventate în ciuda faptului că sunt deosebit de importante, mai ales în perioada în care ne aflăm. Strigătul de ajutor al Crucii Roșii nu este neapărat necesar pentru viitorul organizației cât pentru beneficiarii ei: vârstnici, persoane cu handicap, familii cu probleme financiare.
Pentru numeroase familii, sărbătorile de iarnă sunt strâns legate de voluntarii Crucii Roșii. Fără sponsorizări, alimente sau alte bunuri, organizația nu mai poate oferi spijinul pe care l-a oferit ani la rând.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ