CRUCEA ROȘIE, MEREU ÎN LINIA ÎNTÂI

0
80

Crucea Roșie Filiala Buzău a fost de la începtul pandemiei un aliat de nădejde în lupta cu virusul. Mereu în linia întâi, oferind spirijin moral și material, voluntarii instituției au reușit, în anul 2020, să împartă ajutoare substanţiale. Lupta continuă și anul acesta.
A fost un an greu pentru voluntarii de la Crucea Roșie Filiala Buzău, dar plin de realizări. Voluntarii au reușit să ajungă cu donații în anul 2020 în toate spitalele din Buzău, căminele de bătrâni și de copii. Familiile sărmane și bătrânii singuri au fost o prioritate pentru ei. Nici sectorul medical, cel mai afectat de situația epidemiologică nu a fost uitat. Un container medical a fost achiziționat din donațiile oferite de diferite firme importante din județ. Materiale sanitare în valoare de peste 240.000 lei, au fost distribuite în spitalele din tot județul.
Prin programul Banca de alimente, Crucea Roșie Filiala Buzău, a reușit să ajute 78 de familii sărmane cu alimente de bază : mălai, făină, orez, ulei. Totdată, 11 boilere au fost achiziționate pentru a oferi o sursă de căldură celor mai năpăstuiți de soartă.
Este ştiut cazul prezentat de TV Buzău, al băiatului de opt ani, Vivian, care locuiește la marginea orașului , împreună cu părinții și doi frați mai mici într-o singură cameră. În urma apelului făcut de Crucea Roșie Filiala , acestea a primit haine, alimente și , cel mai important , o tabletă după care să învete . Urmează și alte obiective în anul 2021, pe care Crucea Roșie și le propune pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ