Cu alcool la volan de sărbători

2
49

Sute de amenzi aplicate de polițiști
Peste 200 de polițiștii buzoieni au fost mobilizați, în medie, zilnic pe perioada sărbătorii de Crăciun pentru a lua parte la diferite acțiuni iar rezultatele nu au întârziat să apară. Au fost aplicate sute de sancțiuni și întocmite dosare penale. Cum era de așteptat din păcate, oamenii legii au scos din trafic șoferi care consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan sau chiar persoane fără permis de conducere.
Polițiștii buzoieni au intervenit pe perioada Căciunului la peste 100 de sesizări prin telefonul de urgență 112, au aplicat mai bine de 200 de amenzi în valoare de peste 80.000 lei și au fost întocmite nenumărate dosare penale.
Cu toate că față de alți ani, numărul șoferilor care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice a scăzut, polițiștii au întâlnit în continuare astfel de situații.
Activitatea polițiștilor se va intensifica în perioada următoare având în vedere apropierea Anului Nou.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Din articol se intelege ca au fost deschise dosare penale pentru ca soferii s-au urcat bauti la volan.

    Este partial adevarat, conform avocatilor de la avoalcool.ro. Daca ai peste 0.40 in aerul expirat esti oblicat sa mergi pentru recoltare de sange si iti deschide dosar penal automat, iar abia in functie de rezultatul primit se decide daca dosarul penal e inchis sau daca isi continua parcursul. Deci toate lumea poate sa aiba dosar penal pentru alcool in sange, dar de fapt sa le fie clasat dosarul cand apare rezultatul – care uneori apare si dupa cateva luni de zile.

    Daca ajuta cu ceva – https://avoalcool.ro/alcool-la-volan-2022-pedeapsa-in-functie-de-alcoolemie/

  2. In completare la comentariul anterior, precizez ca in situatia in care aparatul etilotest arată că soferul are o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapta constituie contravenție. Există, intr-adevar, posibilitatea ca soferul să solicite recoltarea de sange pentru a-si dovedi nevinovăția, însă este recomandat doar daca stie sigur ca nu a consumat deloc alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ