CU BANII ÎN CONT

0
54

Fermierii buzoieni au început să primească și cea de-a doua tranşă de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Reprezentanții instituției spun că la autorizarea la plată în avans, APIA a avut un procent de peste 97 % din numărul de fermieri câți sunt la nivelul județului. Suma totală achitată ca și plăți directe de către instituția buzoiană este de  peste 141 de milioane de lei. Există însă și unele scheme de plăți directe care nu vor fi achitate în acest an, ci abia din 2018.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Buzău a început să efectueze, din data de 4 decembrie, plata regulară, respectiv autorizarea pentru schemele pentru care fermierii care nu au beneficiat de plata în avans, precum și pentru diferența de la plata în avans până la suma totală a plăților. Din listă lipsesc cuantumurile pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal și ajutoarele naționale tranzitorii, acolo unde cuantumurile nu au fost însă calculate în mod oficial. La această dată, peste 12 mii de fermieri din județ urmează să primească banii în cont.

Cei care au primit banii sau care urmează să fie plătiți, fac parte din categoria micilor fermieri, care au depus cererile la centrele locale arondate centrului județean. Banii sunt achitați pentru toate schemele de plăți directe. Vorbim aici despre plata de bază, plata pentru tânărul fermier și pentru înverzire, plata redistributivă, plățile compensatorii pentru zonele defavorizate și măsurile de agromediu. Totuși, pentru acest an nu toși fermierii se vor trezi cu banii în cont.

Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Buzău anunță că fermierii nu vor primi bani pentru toate formele de ajutoare. Vorbim aici, printre altele, despre sprijinul Cuplat din sectorul Vegetal care va fi achitat în 2018 din cauza termenelor stricte ce trebuie îndeplinite pentru ca fermierii să probeze eligibilitate pentru aceste scheme.

La autorizarea la plată în avans, APIA Buzău a avut un procent de peste 97 % din numărul de fermieri câți sunt la nivelul județului. Suma totală achitată ca și plăți directe de către instituția buzoiană este de  peste 141 de milioane de lei.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ