CU OCHII DUPĂ PANOURILE PUBLICITARE

0
45

Direcția de Sănătate Publică Buzău va demara în viitorul apropiat o amplă campanie de verificare a panourilor publicitare care vizeză sănătatea publică și care nu au avizul Ministerului Sănătății, așa cum prevede legea. Totul a pornit la ordinul ministrului Florian Bodog, după ce anul trecut, în unele localități din țară au apărut panouri publicitare împotriva vaccinării. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Buzău a emis, într-o primă fază, mai multe adrese către primăriile din orașele buzoiene.

Vizate vor fi și panourile din restul localităților din județul nostru. În acest sens, Direcția de Sănătate Publică va trimite adrese de înștiințare și către Consiliul Județean Buzău.

Potrivit legii privind reforma în domeniul sănătăţii, campaniile de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătăţii. Florian Bodog a menționat într-un comunicat de presă că astfel de panouri reprezintă un atentat la sănătatea copiilor.

,,În opinia mea, panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noștri.  Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi şi părinţi. Încă o dată fac un apel la rațiune și responsabilitate. Lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii și chiar la decesul copiilor. Dacă nu facem ceva să creștem acoperirea vaccinală vom avea mult de suferit. Și rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinați”, a declarat Florian Bodog ministr al Sănătății.

Nerespectarea dispoziţiilor legale privind avizarea publicităţii produselor, precum şi a campaniilor de informare, educare şi comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ