Culturi afectate în proporție de 80%

0
5

Dificultăți la controalele din teren
Echipele constituite la nivelul Direcției Agricole se confruntă cu dificultăți în încercarea de a stabili pe teren imaginea clară a pagubelor cauzate de secetă. Prefectura Buzău a solicitat recent ca fermierii prin intermediul autorităților să întocmească urgent procese verbale de constatare a pagubelor în persepectiva în care Guvernul ar putea să acorde o serie de despăgubiri.
Ca urmare a secetei prelungite din ultima perioadă, Ministerul Agriculturii a aprobat un regulament privind constatarea pagubelor înregistrate. Pentru a duce la bun sfârșit demersul, reprezentanții Prefecturii au informat primarii din județ despre faptul că este urgent nevoie de centralizarea pagubelor din teren și întocmirea unor procese verbale. Prin urmare, echipe din cadrul Direcției Agricole alături de primari încearcă să stabilească situația culturilor agricole dar se confruntă cu dificultăți.
Pe de altă parte, în urma unei analize, specialiștii au constatat că în anumite zone culturile au fost afectate în proporție de 80 la sută.
Documenentele ar urma să fie centralizate astfel încât autoritățile centrale la un moment dat să poată acorda despăgubiri fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ