Cupa Primăverii-Cros în Parcul Tineretului

0
24

Peste 400 de participanți, la linia de start
În Parcul Tineretului din municipiul Buzău a avut loc CUPA PRIMĂVERII-CROS, un eveniment sportiv menit să încurajeze copiii și adolescenții să adopte un stil de viață sănătos prin sport. Într-o perioadă în care sedentarismul a luat locul activităților sportive, evenimentul organizat în parc a însemnat o adevărată bucurie pentru tineri.
400 de copii și adolescenți s-au întrecut în Parcul Tinetului în cadrul unui cros organizat de secția ,,Sportul pentru toți”. Elevii au fost înscriși pe șase categorii în funcție de distanța pe care au trebuit să parcurgă.
Organizatorii au precizat la final că evenimentul s-a bucurat de succes și cel mai probabil în perioada următoare vor avea loc și alte activități similare.
Coordonatoarea secției ,,Sportul pentru toți” și a crosului este Paula Ivan, care în anul 1988, la Jocurile Olimpice de la Seul, a cucerit titlul olimpic la 1500 m, probă unde a stabilit un nou record olimpic și medalia de argint la 3000 m. Anul următor a câștigat medalia de aur la Campionatul European de la Haga la 1500 m și la Universiada de la Duisburg a obținut alte două medalii de aur. În 2000 i-a fost conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de ofițer și în 2004 a primit Ordinul Meritul Sportiv clasa I.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ