CURSE GRATUITE PENTRU O LINIE DE TRANSPORT

0
143

Municipalitatea caută soluții pentru a oferi unor categorii de buzoieni, anumite facilități pentru transportul public în comun. Astfel, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a declarat, în premieră, în cadrul emisiunii Subiectul Zilei de la TV Buzău, că, în urma unei dezbateri publice pe această temă, municipalitatea a găsit mai multe soluții prin care să ofere unele facilități buzoienilor care folosesc autobuzele societății Trans Bus. Într-un final s-a ajuns la o variantă, pe care edilul șef urmează să o propună aleșilor locali în ședința Consiliului Local Municipal. În primul rând, o anumită categorie de pensionari va avea gratuitate pe mijloacele de transport public în comun, însă, doar pentru o singură linie. Totodată, există o noutate în ceea ce privește prețul abonamentului pe care vârstnicii îl vor plăti pe viitor.

Și elevii, fie vor avea gratuitate pentru o singură linie de transport, fie vor plăti un abonament lunar de 30 de lei, valabil pentru toate liniile. Pentru prima oară, de facilități vor beneficia și șomerii.

În ceea ce îi privește pe locuitorii din comunele Săpoca, Mărăcineni și Vadu Pașii care vor folosi autobuzele Trans Bus, pentru a ajunge la destinațiile dorite, aceștia vor plăti 3 lei pentru un bilet.

Recent, în parcul auto al societății Trans Bus au sosit 9 autobuze, toate cu burduf,  care vor fi văzute, cât de curând, pe rutele Mărăcineni, Săpoca și Vadu Pașii. Potrivit conducerii Trans Bus, până când acestea vor intra pe trasee mai trebuie să fie finalizați câțiva pași, un termen stabilit fiind de aproape 3 săptămâni.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ