CURSURI PENTRU PROFESORI

0
130

Un proiect menit să îi stimuleze pe copii să meargă la şcoală şi să înveţe,va demara la începutul anului viitor. Peste 1 300 de cadre didactice din judeţul Buzău vor urma cursuri de formare pentru adaptarea activităților de învățare la nevoile specifice ale fiecărui elev. Proiectul, derulat prin Casa Corpului Didactic este finanţat din fonduri europene.

Ministerul Educației Naționale și partenerii desemnați -Institutul de Științe ale Educației, Casele Corpului Didactic din Bucureşti, Buzău şi alte 6 judeţe, respectiv inspectoratele şcolare din 3 judeţe au semnat recent un acord privind derularea proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” În cadrul proiectului se va realiza instruirea a 55.000 de cadre didactice din învăţământul primar şi gimnazial, la cursuri urmând să participe aproximativ 1 300 de profesori din judeţul Buzău. Scopul proiectului este acela de a-i aduce pe copii la şcoală şi de a le stârni interesul pentru învăţătură.

Profesorii vor fi organizaţi în grupe,în toate județele, care vor beneficia de ore de formare la nivel național, implicând aportul a 900 de formatori, aproximativ 20 pentru fiecare judeţ. Totodată, se vor acorda subvenții de 600 de lei pentru toți cei 55.000 de participanți la cursurile de formare. Selecţia formatorilor, dar şi a cursanţilor urmeazăsă fie realizată în urma unui anunţ public, în baza unor criterii. Proiectul se va derula pe parcursul a 4 ani, iar cursurile se vor desfăşura în Buzău, la Casa Corpului Didactic, şi în două locaţii din Râmnicu Sărat şi Pătâralgele. Bugetul alocat este de 42 de milioane de euro, prin finanțare din fonduri europene. (Laurenţiu Marinov)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ