CURSURILE DE CALIFICARE, LA MARE CĂUTARE

0
151

Cursurile de formare profesională sunt la mare căutare printre șomerii buzoieni. Fie că sunt proaspăt absolvenți sau persoane aflate în căutarea unui loc de muncă după ce au fost disponibilizați, buzoienii vin la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă și cer să se înscrie la cursurile de specializare. Calificările se fac în meseriile aflate la căutare pe piața muncii, în ultimii ani.

Dovadă că recalificările sunt foarte căutate stă faptul că AJOFM Buzău a epuizat fondurile alocate pentru cursurile de formare profesională, însă speră să primească sume noi la rectificarea bugetară. În plus, calificările își arată și eficiența. După absolvirea cursurilor, 60% dintre șomeri au reușit să își găsească un loc de muncă ori să își deschidă o afacere.

Reprezentanții AJOFM atrag atenția că, pe piața muncii buzoiene, la mare căutare sunt și meseriile de strungar, frezor , sudor, iar meseriașii sunt foarte greu de găsit. Din păcate, logistica instituției nu oferă posbilitatea de a califica șomeri în aceste meserii.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ