Situații de-a dreptul penibile, în ședința Colegiului Prefectural de miercuri. Directorii instituțiilor deconcentrate au fost din nou mustrați de prefectul județului după ce au citit raporturi seci și cu termeni tehnici, care i-au bulversat pe ceilalți colegi de ședință.
Polologhie. Este cuvântul care rezumă prezentarea raporturilor de activitate ale unor instituții deconcentrate buzoiene, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural. Încă de la învestirea în funcția de prefect, Carmen Ichim a lansat ideea ca rapoartele să fie prezentate succint și fără termeni tehnici, astfel încât acestea să fie înțelese de oricine. Numai că există directori care încă întâmpină probleme atunci când trebuie să se exprime liber. În ședința de miercuri, directorul Direcției de Sănătate Publică Buzău a prezentat un raport privind acoperirea vaccinală în județ, iar la final nimeni nu înțelesese nimic.
Subtitrare Dle Florea, dvs ce ați înțeles din această raportare? Mi-ați dat o înșiruire de date, fără a expune o idee concretă. Raportul e corect întocmit, tehnic întocmit, dar este de specialitate, pe care trebuie să-l transmiteți ministerului dvs. Eu nu știu ce înseamnă vaccin ROR, m-ați înnebunit cu vaccinul ROR, dar trebuia să spuneți s-au făcut pe categoriile astea, care sunt țintele, ce s-a urmărit, unde aveți deficiențe. Ceilalți membri, și acum îl întreb pe dl director Florea, dacă a înțeles ceva?
Prefectul Carmen Ichim și-a argumentat punctul de vedere și a spus că înșiruirea de date tehnice nu face altceva decât să plictisească ceilalți membri ai Colegiului Prefectural, care de regulă, își găsesc altă ocupație în timpul ședinței.
După Direcția de Sănătate a venit rândul Direcției Silvice să prezinte un raport legat de acțiunea de împădurire și reconstrucție ecologică desfășurată în primăvara acestui an.
Rămâne de văzut dacă, la următoarele ședințe ale Colegiului Prefectural, directorii instituțiilor deconcentrate vor ști să transmită mai clar și mai răspicat informațiile către cetățenii județului.
DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA