DE CE SE MAI POARTĂ MASCA DACĂ NU MAI ESTE OBLIGATORIE?

0
20

Psihiatrii – “Nu trebuie să ne surprindă”
Care este motivul pentru care oamenii încă mai poartă masca de protecție pe stradă deși măsurile au fost relaxate iar obligativitatea a dispărut? Specialiștii în psihiatrie vorbesc despre o măsură de precauție pe care anumite persoane și-o iau pentru a se proteja de o eventuală îmbolnăvire.
Începând cu data de 15 mai, purtarea măștii de protecție pe stradă nu mai este obligatorie, cu câteva excepții. Au trecut mai bine de două săptămâni din momentul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat relaxarea măsurilor, dar cu toate acestea există persoane care încă nu au renunțat la mască.
Specialiștii sunt de părere că în continuare există persoane care poartă masca din dorința de a se proteja.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat mai multe etape de relaxare în ceea ce priveşte măsurile impuse de pandemia de COVID-19, arătând că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior, cu câteva excepţii, respectiv pieţele, târgurile şi staţiile de transport public. Ulterior, noi măsuri au intrat în vigoare din data de 1 iunie, iar recent premierul Florin Cîțu a anunțat că la 1 iulie și 1 august va fi adoptat un nou pachet de măsuri de relaxare.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ