DE PAȘTE, PĂRINTELE MILEA ÎNDEAMNĂ LA BUNĂTATE

0
44

Lumina Sfântă va putea fi luată de la biserică, de creștini
Anul acesta, credincioșii pot merge la biserică pentru slujba de Înviere, fără declarația pe proprie răspundere, anunță Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Sfintele slujbe pot fi oficiate atât în interiorul, cât și în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară și a distanțării fizice. Preotul Mihail Milea vine cu un îndemn către credincioșii buzoieni, în aceste vremuri greu încercate. Bunătatea și smerenia trebuie să fie în sufletul oamenilor mai mult ca niciodată.
Este săptămâna patimilor, săptămâna în care credincioșii țin post , se roagă și încearcă să fie mai buni. Părintele Milea, cel care este făcătorul de bine al sărmanilor, dar și a celor săraci în credință, vine cu îndemnul la smerenie și bunătate.
Și anul acesta, Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în România, iar spre seară, va ajunge și în majoritatea bisericilor din Buzău. La miezul nopții, spre deosebire de anul trecut, credincioșii vor putea aștepta în fața lăcașurilor de cult, ca preoții să iasă și să-i îndemne pe credincioși, “Veniți de luați Lumină”. Cu credință în suflet, oamenii sunt îndemnați de preot să calce pargul bisericii , casa lui Dunnezeu, fără frică .
Ținând cont că circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă în intervalul orar 22,00-5,00, sfintele slujbe săvârșite seara vor fi programate, după caz, într-un interval orar care să permită revenirea credincioșilor la casele lor, astfel încât să fie respectate prevederile legale în vigoare.

Iuliana Sirbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ