De sărbători poftele se pun în cui

0
20

Carnea, legumele, fructele și verdețurile mai scumpe
Dacă vă gândiți să renunțați la carne din pricina prețurilor, trebuie să aflați că în piețe, legumele, fructele sau verdețurile nu sunt mai ieftine. Spre exemplu un kilogram de catofi noi poate ajunge la 12 lei. Comercianții se plâng de faptul că buzoienilor le-au scăzut puterea de cumpărare iar majoritatea dintre ei iau cantități mici pentru a-și satisface poftele.
Postul nu mai este atât de ieftin ca în alte dăți. Prețurile la carne au explodat iar cele la legume și fructe le urmează îndeaproape. Buzoienii au ales calea de mijloc. Nu cumpără cantități mari dar nici nu taie de pe lista produsele preferate așa că aleg să cumpere cantități mai mici.
Spre exemplu în Piața Centrală din municipiul Buzău, un kilogram de cartofi noi se vinde cu 10-12 lei, uneori chiar și cu 15 lei. Comercianții se plâng de faptul că vânzările sunt slabe iar clienții nu mai sunt într-un număr atât de mare ca în alte perioade.
Fructele au fost scumpite, la fel și carnea de miel. Buzoienii recunosc că astfel de prețuri nu au mai existat, motiv pentru care au renunțat la unele dintre pofte dar nu și la preparatele tradiționale.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ