DE TOATE LA ”TOAMNA BUZOIANĂ”

0
426

Miercuri, a debutat festivalul Tomana Buzoiană. Primăria Buzău și Consiliul Județean au pus la punct toate detaliile și, împreună cu Direcția Agricolă, au pregătit buzoienilor mai multe surprize la tradiționala sărbătoare a recoltei. La târg participă meșteri populari și producători tradiționali. Timp de 5 zile, buzoienii vor avea ocazia să cumpere sau să guste din bunătățile expuse la târg, care va fi deschis începând cu ora 10:00. Programul artistic va începe la ora 17:00 și se va încheia la ora 21:00. Pe scena amplasată în Drăgaică vor urca nume grele ale muzicii folclorice românești.
S-a dat startul târgului Toamna Buzoiană, tradiționala sărbătoare a recoletei. Zeci de producători de mâncăruri sau de băuturi și meșteri populari din întreg județul s-au adunat în Drăgaică și oferă buzoienilor tot ce au mai bun de prin gospodării sau din culturile agricole. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc miercuri după amiază, iar prezent a fost și Ministrul Agriculturii, Petre Daea. Oficialul de la București a luat la pas fiecare stand și a vorbit cu producătorii buzoieni.
Odată cu deschiderea târgului, buzoienii sunt așteptați cu bunătăți tradiționale, cu expoziții agricole, dar și cu artiști îndrăgiți, care vor susține recitaluri în fiecare zi, până duminică. Aici găsiți vinuri din podgoriile buzoiene, pastramă, cârnați de Pleșcoi, miere de albine, dar și legume cultivate de către agricultorii buzoieni.
Ediția de anul acesta a evenimentului Toamna buzoiană este organizată de către Primăria Buzău, Consiliul Județean și Direcția Agricolă și se desfășoară mai devreme decât în anii anteriori, în perioada 19-23 septembrie. Decizia a fost luată pentru ca produ¬cătorii să aibă la dispoziţie o varietate cât mai largă de produse agricole pentru a le expune şi pentru a le vinde.
Timp de 5 zile, buzoienii vor avea ocazia să cumpere sau să guste din bunătățile expuse la târg, care va fi deschis începând cu ora 10:00. Programul artistic va începe la ora 17:00 și se va încheia la ora 21:00. Pe scena amplasată în Drăgaică vor urca nume grele ale muzicii folclorice românești.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ