Decontări în urma pagubelor produse de urși

0
7

Ministerul Mediului și Prefectura Buzău, întâlnire de urgență
Prefectul județului Buzău a avut o întâlnire la nivelul Ministerului Mediului după recentele cazuri în care mai multe persoane au fost atacate de urs, înregistrându-se totodată pagube materiale în gospodării. În urma discuților purtate cu responsabilii din cadrul ministerului, Prefectura Buzău a anunțat prin intermediul conducerii că vor fi acordate despăgubiri.
Totodată, prefectul Marian Țiclea a precizat că vor continua întâlnirile la nivel local cu primarii astfel încât cei din urmă să își însușească toate procedurile prin intermediul cărora în cazuri excepționale să solicite decontări din partea guvernului.
Potrivit Instituției Prefectului, din 46 de primării considerate a fi cu risc de apariție a unor atacuri de urși, 7 au încheiate contracte doar cu gestionarul fondului de vânătoare, 10 au contract doar cu un medic veterinar care să poată interveni pentru tranchilizare în cazul unui eventual atac de urs, 9 dețin atât contract cu fondul de vânătoare cât și cu medicul veterinar în timp ce 20 de primării nu au contract de niciun fel sau sunt în curs de contractare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ