DECORAT DE DEPARTAMENTUL DE STAT AL SUA

0
42

Militarul buzoian Mădălin Stoica, ce şi-a pierdut viaţa în luna septembrie 2017, în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost decorat, post-mortem, de Departamentul de Stat al SUA „în semn de recunoştinţă pentru serviciul excepţional desfăşurat în funcţia de sanitar în sprijinul misiunii Resolute Support”. Cea care a primit Distincţia ,,The Army Comendation Medal” a fost soţia sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, în cadrul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 „Brave Hearts” care a avut loc joi, la Focșani.  Militarul buzoian a primit şi medalia „Non-Article 5” pentru serviciile aduse Organizaţiei Nord Atlantice pe timpul desfăşurării misiunii „Resolute Support” în Afganistan.

HOȚI DE HAINE, DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTII DIN BUZĂU

Poliţiştii de ordine publică şi investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au identificat principalii bănuiţi de comiterea mai multor furturi de articole de îmbrăcăminte. Din cercetările efectuate a reieşit că în cursul lunii februarie 2018, trei tineri de 17, 19 şi 21 de ani, toţi din Buzău, ar fi furat în mai multe rânduri, articole de îmbrăcăminte dintr-un magazin de profil, situat într-un complex comercial din municipiul Buzău. Aceștia au reușit să fure hainele prin neutralizarea dispozitivelor antifurt, dar şi profitând de neatenţia personalului unităţii. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de peste 2.400 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal şi poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor.

PENSIONARE LA CERERE

Medicii se pensionează la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menținerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se va depune, de către medic, la unitatea angajatoare în anul anterior împlinirii vârstei de pensionare și cu cel puțin 3 luni înaintea datei de împlinire a vârstei de pensionare. Acesta este unul dintre amendamentele adoptate recent de senatori. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat în Camera Deputaților, promulgat de președintele Klaus Iohannis și mai apoi publicat în Monitorul Oficial.

SE DAU PORCI DE RASĂ GRATUIT

A început programul prin care fermierii primesc gratis porci din rasa Mangalița și Bazna. Pentru a beneficia de acest program, crescătorii de porci trebuie să îndeplinească mai multe condiţii de eligibilitate, printre care: să deţină exploataţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, să încheie un contract cu un procesator sau cu altă persoană juridică, să primească cu titlu gratuit un număr par de purcei, minim 2 şi maxim 10, de la un procesator sau de la o altă persoană juridică, cu care are încheiat contract. Ajutorul de minimis ce reprezintă 250 lei/cap este acordat furnizorului de purcei livrați la greutatea minimă de 10 kg fiecare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ