DEPISTAȚI CU DIABET DUPĂ UN TEST SIMPLU

0
74

Zeci de buzoieni s-au oprit astăzi la caravana amplasată în Piața Daciei pentru a-și testa gratuit glicemia. Unii dintre ei știau să au această ocazie de a face această analiză fără să plătească, alții au trecut întâmplător și au decis să rămână să facă testul.

Acțiunea de testare gratuită a glicemiei s-a desfășurat pe tot parcursul zilei în Piața Daciei. În primele două ore de la deschiderea caravanei, 20 de persoane au fost depistate cu glicemii peste limita maximă și, mai grav, acestea nu știau că au această problemă de sănătate.

Evenimentul a fost pus la punct de medicii nutriționiști ai Spitalului Județean Dana Marinescu și Ecaterina Zoican. Scopul celor două doctorițe a fost de a trage un semnal de alarmă prin care să atenționeze buzoienii că trebui să își facă analize regulat pentru a depista precoce dacă suferă de diabet. Buzăul este pe un loc fruntaș nivel național în ceea ce privește prevalența diabetului, cu aproape 30 de mii de bolnavi înregistrați oficial.

Medicii ne atrag atenția să avem mult mai multă grijă de noi și să alegem un regim alimentar sănătos și odihna.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ