DEPOLITIZAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI, PE MASA USR-PLUS

0
77

Probleme între primari și cadre didactice

USRPLUS Buzău a organizat o dezbate publică pe tema reformei învățământului la care au luat parte atât prefectul județului cât și senatorul Ștefan Pălărie. Numirea directorilor și depolitizarea educației au fost principalele teme dezbătute în cadrul întâlnirii.
Parlamentarii USR PLUS au depus o inițiativă legislativă care prevede alegerea directorilor interimari de către Consiliul de Administrație al școlii în situația vacantării funcțiilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Aflat la Buzău, inițiatorul propunerii legislative, Ștefan Pălărie, președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție socială din Senat și membru în cadrul Comisiei de Învățământ, Tineret și Sport, a declarat că propunerea este deja pe masa Senatului.
Cadrele didactice au susținut nevoie de depolitizare în școli.Unul dintre profesorii care au luat parte la dezbatere, a declarat că nu a putut candida pentru funcția de director al unei instituții de învățământ ca urmare a unei neînțelegeri cu primarul localității.
La dezbatere a luat parte și prefectul județului Buzău, susținător al depolitizării învățământului.
Ambianta
Mandatele directorilor numiți pe baza concursului național din 2016 au ajuns la termen încă din ianuarie 2021. Potrivit USRPLUS, în acel moment au fost înlocuite, prin decizia inspectoratelor școlare, aproximativ 800 de persoane care obținuseră funcția prin concurs național cu alte cadre didactice de la alte unități școlare sau chiar de pe raza altor unități administrativ-teritoriale.
Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ