DEPUTATUL SORIN LAZĂR, MEMBRU DEPLIN ÎN COMISIA COMUNĂ PENTRU UNESCO

0
45

Deputatul Sorin Lazăr a fost confirmat, recent, ca membru cu drepturi depline, în comisia permanentă comună a Senatului și Camerei Deputaților pentru UNESCO. Ca membru deplin în această comisie, Sorin Lazăr va sprijini în continuare proiectul său de suflet, Geoparcul „Ținutul Buzăului” în care și-a pus toată speranța că va deveni un model economic de succes, cu reale șanse de dezvoltare.

În urma demersurilor sale, în luna iunie 2017, s-a efectuat o vizită de lucru la Geoparc, unde au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Turismului, primarii din localitățile implicate în proiect, președintele Consiliului Județean, reprezentanți ai Geoparcului „Ținutul Buzăului”, ai Geoparcului Dinozaurilor – “Țara Hațegului”, reprezentanți ai Comitetului Național Român UNESCO și reprezentanți ai Ministerului Mediului, alături de specialiști în speologie.

Deputatul buzoian Sorin Lazăr are în vedere îndeplinirea unor obiective prioritare privind Geoparcurile Internaționale UNESCO, tocmai pentru ca în timp, atât „Ținutul Buzăului”, cât și celelalte obiective din țară să asigure conservarea, promovarea şi valorificarea elementelor naturale deosebite din zonele UNESCO, valorile de patrimoniu cultural şi istoric, pentru susţinerea dezvoltării sociale şi economice a comunelor.

Demnitarul buzoian consideră că, prin susținerea Geoparcului „Ținutul Buzăului”, se vor crea astfel premisele pentru o abordare antreprenorială a construcției comunitare, un model economic de succes într-o zonă cu șanse de dezvoltare.

Comisia comună a Senatului și Camerei Deputaților pentru UNESCO urmează ca, la următoarea ședință a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură,  să trimită către UNESCO o scrisoare de susținere a proiectului Geoparcul „Ținutul Buzăului”.

Proiectul Geoparcul „Ținutul Buzăului” a început în anul 2007, fiind inițiat de Consiliul Județean Buzău în parteneriat cu Universitatea București, construit pe structura unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară formată din 18 comune: Berca, Scorțoasa, Pârscov, Cozieni, Pănătău, Colți, Bozioru, Brăești, Odăile, Cănești, Chiliile, Lopătari, Mânzălești, Bisoca, Valea Salciei, Sărulești, Vintilă Vodă și Beceni, zonă complet rurală cu o suprafață de 1035,9 km2 și aproximativ 48.000 locuitori. În ședința comisiei din data de 30 octombrie 2017, demnitarul buzoian a dat citire Scrisorii de susținere privind includerea Geoparcului “Ținutul Buzăului” în Rețeaua Globală de Geoparcuri UNESCO.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ