DESCOPERIRE GEOGRAFICĂ DESPRE BUZĂU

0
86

Buzăul este cel mai mare oraș din România, situat fix la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator. Este descoperirea făcută de un profesor universitar din Pitești și care a fost transmisă autorităților buzoiene. Desccoperirea poate fi acum speculată astfel încât să atragă cât mai mulți turiști la Buzău.

De Ziua Națională, primarul Constantin Toma a primit o scrisoare ce conținea o informație deosebită despre municipiul Buzău. Aceasta era semnată de Alexandru Boroiu, prodecan al Facultății de Mecanică și Tehnologie din cadrul Universității de Stat din Pitești, care a scris autorităților buzoiene că, după mai multe studii efectuate în timp, a descoperit că Buzăul este cel mai mare oraș din România, situat fix la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator. Practic, această poziție geografică deosebită poate fi valoriifcată ca brand turistic.

Doresc să vă semnalez faptul că sunteți cel mai mare oraș din România care are o poziție geografică specială, ce poate fi valorificată excelent ca brand turistic! Am prezentat acest lucru la mai multe conferințe științifice naționale, dar observ că această afirmație, susținută științific, nu a ajuns la dumneavoastră. Este motivul pentru care vă transmit fișierul atașat, care justifică faptul că municipiul Buzău este cel mai mare oraș din România, situat exact la jumătatea distanței dintre Ecuator- Polul Nord, astfel că administrația locală poate cultiva un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locală, se arată în scrisoarea semnată de Alexandru Boroiu.

Profesorul universitar chiar s-a arătat dispus să vină și la Buzău, eventual în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, pentru a demonstra acest lucru și a oferi informații suplimentare. Alexandru Boroiu este autorul a 29 de cărți și manuale universitare, precum și a peste 200 de lucrări științifice. Tot cadrul universitar din Pitești este cel care a demonstrat că centrul țării nu se află la Dealu Frumos, ci la Făgăraș.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ