DESPESCU, MESAJ PENTRU POLIŢIŞTI

0
55

Demisia premierului Mihai Tudose a dus, aşa cum era de aşteptat, la înlăturarea de la șefia Poliţiei Române a chestorului buzoian Bogdan Despescu. El le-a transmis colegilor săi un mesaj la final de mandat, printr-o scrisoare, în care vorbește despre eforturile Poliției Române de a crește gradul de siguranță pentru cetățeni prin reducerea criminalității în toate domeniile.

Acestea au fost însă umbrite de unii polițiști, prin cazuri izolate, un exemplu fiind și cel al polițistului de la Brigada Rutieră acuzat de pedofilie. Totodată, Despescu a menționat că activitatea sa profesională a fost întotdeauna caracterizată de respectarea legii, de integritate și echidistanță, iar unul dintre angajamentele asumate de el a fost toleranță zero față de orice individ care a încălcat legea, indiferent de calitatea acestuia.

El a mai adăugat că în ceea ce îl privește, își exprimă convingerea că timpul va demonstra că modul său de acțiune a fost corect. Iată ce le-a transmis chestorul-șef de poliție, Bogdan Despescu colegilor săi:

,,Dragi colegi,

La finalul mandatului de inspector general, vă mulțumesc pentru sprijinul și încrederea pe care mi le-ați acordat. A fost o onoare pentru mine să lucrez împreună cu dumneavoastră și să conduc Poliția Română. A fost o perioadă grea, dar frumoasă, cu foarte multe provocări și numeroase cazuri complexe rezolvate. (…)sunt conștient că eforturile noastre, ale celor pentru care meseria de polițist este o vocație, pot fi umbrite cu ușurință de comportamente izolate ale celor care nu au înțeles că uniforma de polițist nu te poziționează deasupra legii. Un astfel de caz, căruia i-am acordat o atenție deosebită, a fost relatat și în ultimele zile. Vă asigur că am dispus luarea tuturor măsurilor pentru identificarea și prinderea persoanei în cauză, precum și pentru tragerea la răspundere a celor care nu și-au îndeplinit atribuțiile.(…) Nu am dorit să dau curs discuțiilor lansate în spațiul public întrucât am considerat că rezultatul anchetei este cel care trebuie să lămurească aceste aspecte. În ceea ce mă privește, îmi exprim convingerea că timpul va demonstra că modul meu de acțiune a fost corect. De altfel, activitatea mea profesională a fost întotdeauna caracterizată de respectarea legii, de integritate și echidistanță, iar unul dintre angajamentele asumate a fost toleranță zero față de orice individ care a încălcat legea, indiferent de calitatea acestuia. (…)În încheiere, vă rog ca în continuare să vă faceți datoria cu același profesionalism și să nu uitați că, indiferent de conjuncturi, care sunt trecătoare, ceea ce contează este îndeplinirea misiunii față de semenii noștri.

Chestor-șef de poliție, Bogdan Despescu”

Bogdan Despescu este născut în județul Buzău, are 45 de ani, este căsătorit și are un copil. De-a lungul anilor, a lucrat atât la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău, cât şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova şi cel al judeţului Constanţa, unde a fost inspector-şef. În decembrie 2015, Bogdan Despescu a fost numit șeful Poliției Române.

(Laurențiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ