Despre consumul de droguri în rândul adolescenților

0
30

Psihologii, polițiștii și profesorii își dau mâna împotriva flagelului
Psihologii și cadrele didactice atrag atenția asupra pericolului la care se expun tinerii atunci când aleg să consume droguri. Recent, polițiștii au depistat într-un club mai mulți indivizi care aveau asupra lor substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Poliţişti buzoieni au desfăşurat recent o acțiune pentru prevenirea şi combaterea a consumului de droguri. În timpul raziei au fost depistaţi într-un club 3 bărbaţi cu vârstă cuprinse între 32 şi 44 de ani, asupra cărora în urma controlului corporal au fost găsite pliculeţe cu o substanţă susceptibilă de a avea efecte psihoactive.
Având în vedere că drogurile au fost găsite într-un club frecventat de adolescenți, autoritățile trag un semnal de alarmă asupra riscului ca tinerii să cadă în plasa traficanților. Psihologii atrag atenția că există un tipar al celor care într-un moment sau altul încearcă drogurile. Din acest motiv atât părinții cât și cadrele didactice ar trebui să ia măsuri din timp pentru a-i conștientiza asupra riscului la care se expun.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Buzău spun că se fac eforturi astfel încât cadrele didactice să fie pregătite în vederea identificării copiilor care ar putea consuma substanțe stupefiante și în același timp, prin instrumente educative să-i învețe pe elevi să se ferească de acest flagel.
De-a lungul vremii Inspectoratul Școlar și Inspectoratul Județean de Poliție au organizat ample campanii de conștientizare împotriva consumului și traficului de droguri.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ