Despre isteria uleiului

0
8

Direcția Agricolă îndeamnă la calm
După cozile din fața benzinăriilor, buzoienii au luat cu asalt magazinele pentru a cumpăra ulei de floarea-soarelui. O nouă isterie pe care Direcția Agricolă Buzău nu și-o explică în situația în care stocurile de ulei pe care furnizorii le au sunt îndestulătoare iar 2022 se anunță un an bun pentru culturile agricole de floarea-soarelui.
O nouă isterie s-a propagat în rândul buzoienilor. Teama de a rămâne fără uleiul de floarea-soarelui pe fondul unei posibile crize alimentare i-a determinat pe oameni să ia cu asalt magazinele. Practic stocurile hypermarketurilor s-au terminat în doar câteva ore. Direcția Agricolă îndeamnă la calm. Cel mai mare producător de ulei de floarea-soarelui care funcționează la Buzău are cantităti suficiente pentru a face față cererii de pe piață.
Specialiștii susțin că în acest an peste 40.000 de hectare de teren vor fi cultivate cu floarea-soarelui din care vor rezulta producții care să acopere nevoile consumatorilor.
România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum intern, a declarat și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Sorin Moise, care a precizat că există stocuri suficiente cu acest produs şi materie primă pentru producerea de ulei.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ