Despre Pamfil Șeicaru și presa de astăzi

0
7

O radiografie a jurnalismului
Profesori universitari din România s-au întâlnit la Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu pentru a face o radiografie a jurnalismului ”„De la Pamfil Șeicaru la presa de astăzi”. Evenimentul dedicate evocării marelui jurnalist buzoian, Pamfil Șeicaru l-a adus la Buzău pe Marian Petcu, profesor universitar în cadrul Facultărții de Jurnalism a Universității București. În cadrul întâlnirii a fost trecută în revistă activitatea marelui ziarist. Totodată, a fost scoasă în evidență necesitatea ca instituțiile de cultură să refacă traseul istoric al marelui om de presă buzoian și să întregească activitatea sa jurnalistică prin strângerea documentelor care fac referire la personalitatea sa.
În ceea ce privește calitatea presei de astăzi și statutul jurnalistului, a fost tras un semnal de alarmă. În ultimii ani, ziarele au fost înlocuite de site-uri online, numărul jurnaliștilor a scăzut drastic, la fel și numărul instituțiilor media. Asta în ciuda faptului că presa reprezintă o puternică legătură între instituțiile statului și cetățeni.
Programul evenimentului a inclus și premierea celor mai bune reviste școlare buzoiene, conferința „Presa românească după 32 de ani de la Revoluție” și conferința „Pamfil Șeicaru, în jurnalul politic al Marthei Bibescu”.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ