Deszăpezirea din această iarnă s-ar putea face cu asistații sociali, dar și cu tinerii din mediul rural. Prefectul județului a spus că va face apel la spiritul civic al făcărui cetățean al județului și va încerca săconvingă să iasă la deszăpezirea drumurilor și curților cât mai multe persoane. Mesajul șefei de la Casa Albă va fi transmis atât prin primarii comunelor, cât și prin preoți. Prefectul județului și-ar dori ca,în acest sezon rece, să nu mai vadă tineri care stau la cârciumă în timp ce militarii le deszăpezesc curțile.
La deszăpezirea căilor de acces ori a curților am putea vedea și asistații sociali. Prefectul județului a transmis fiecărei primării să traseze sarcini stricte fiecărui beneficiar de venit minim garantat care are obligația, prin lege, să presteze și ore de muncă în folosul comunității.
Statistic, județul nostru are o forță de muncă impresionantă atunci când studiem cifra asistaților sociali care au obligația să presteze lunar câteva ore de muncă. Dacă fiecare primărie din județ ar scoate la deszăpezire toți beneficiarii de venit minim garantat, am vedea peste 9 mii de persoane active, adică o armată de oameni dând cu lopata.
Potrivit datelor Ministerului Muncii, Teleorman, Buzău, Vaslui și Dolj sunt județele cu cea mai mare pondere a beneficiarilor de venit minim garantat.(DENISA IRIMIA)