Dezastru în urma controalelor RAR

0
11

Ateliere de reparații ilegale și personal necalificat
Registrul Auto Român este cu ochii pe cei care prestează activități de reparații auto în afara legii și în condiții care nu pot garanta siguranța lucrărilor de reparație. Peste 650 de acțiuni de control ale inspectorilor departamentului de supravehere a pieței s-au desfășurat în octombrie și noiembrie. S-a dispus în 143 de cazuri oprirea sau suspendarea activității. În cadrul unor acțiuni complexe, au fost verificate ateliere de reparații din toată țara, ateliere tahografe și limitatoare de viteză, stații ITP dar și persoane neînregistrate fiscal. Sancțiunile au depășit 820 de mii de lei. Potrivit unei informări, inspectorii RAR au descoperit printre altele neconformități legate de efectuarea de activităţi de reparaţii fără autorizație tehnică și prestatori de servicii care nu aveau pregătirea necesară de a interveni la sistemele de securitate ale autovehiculului.
Reprezentanții RAR atrag atenția că în situația unui eveniment rutier, există șanse minime ca proprietarul unui autoturism reparat într-un atelier neautorizat și cu piese de calitate îndoielnică să poată fi despăgubit.
De asemenea, Registrul Auto Român recomandă ca achizițiile de componente auto din mediul online să se facă din surse sigure iar piesele să fie omologate. Vânzătorul trebuie să ofere garanție pentru produsele comercializate. Conform reglementărilor europene, în cazul în care piesele respective nu se potrivesc, cumpărătorul are dreptul să le returneze. Lista service-urilor autorizate, dar și categoria de lucrări pentru care este autorizat atelierul respectiv se regăsește pe site-ul Registrului Auto Român.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ