Dezastru la mini-bursele pentru ocuparea unor locuri de muncă

0
999

AJOFM amenință cu tăierea jutorului minim garantat
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău a organizat pe parcursul săptămânii trecute două mini-burse pentru ocuparea unor posturi disponibile în cadrul GREENWEEE INTERNATIONAL S.A. Cele două târguri de joburi au avut loc concomitent la sediile primăriilor Cilibia și Gălbinași. Rezultatele au fost dezastruoase, admit organizatorii. Cu toate că operatorul economic a anunțat că va suporta cheltuielile determinate de transport pentru toți cei interesați, puțini au fost cei care s-au prezentat la burse. Acest lucru în contextul în care numărul beneiciarilor venitului minim garantat ar fi acoperit locurile de muncă dispobilile.
În contextul dat, AJOFM a retrimis invitații beneficiarilor venitului minim garantat din cele două comune pentru a se deplasa la societatea respectivă, în scopul susținerii unui interviu premergător angajării. În caz contrat vor rămâne fără beneficiile financiare, amenință conducerea instituției.
La sfirsitul lunii octombrie 2022, potrivit AJOFM Buzău, numărul total de șomeri înregistrați în evidențele AJOFM Buzău a fost de 7346 persoane.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ