Dezinsecție la Puiești după ce o femeie a murit de West Nile

0
61

În comuna Puiesti autoritătile locale au dat startul campaniei de dezinsectie iar măsurile de protectie împotriva principalului vector de transmitere a virusului West Nile se vor intensifica. Săptămîna trecută o femeie în vârstă de 80 de ani din localitate si-a pierdut viata iar medicii au pus decesul pe seama unei meningo-encefalite cu virus West Nile transmisă de muscătura de tântar. Directia de Sănătate Publică a organizat o campanie de informare si a explicat modul de transmitere, simptomatologia afectiunii concomitent cu o serie de măsuri impuse tuturor autoritătilor locale.

Virusul West Nile a făcut la Buzau prima victim. O femeie de 80 de ani din Puiești a murit din cauza unei meningo-encefalite transmită de ţânţar. Acum reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au demarat o campanie de informare concomitent cu impunerea unor măsuri preventive tuturor autorităţilor publice cu precădere celor din comuna Puieşti.

Campania de dezinsecţie ar fi trebuit să înceapă în comuna Puieşti imediat după sesizarea cazului. Reprezentanţii comunităţii locale au precizat că lucrarea nu a putut fi executată din pricina condiţiilor meteo motiv pentru care în această dimineaţă o firmă specializată a început dezinsecţia in comună.

Autorităţile locale suflă şi în iaurt după inregistrarea acestui caz. Pentru că ne mai despart doar cîteva zile de debutul noului an şcolar, campania de dezinsecţie va cuprinde şi şcolile sau locurile des frecventate de elevi. În acelaşi timp localnicii au fost avertizaţi şi li s-a recomandat să se protejeze pe cît posibil de ţînţari.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică amintesc faptul că în România, West Nile a mai făcut victime. Schimbările climatice, căldura excesivă şi ploile abundente crează condiţiile propice dezvoltării familiilor de ţînţari şi sporesc şansele de îmbolnăviri. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ