Dezinteres total pentru animalele fără stăpân

0
23

Voluntarii, luați în derâdere pentru organizarea campaniilor de sterilizare
Câinii fără stăpân ajung din nou în lumina reflectoarelor după ce un patruped ar fi atacat două eleve din municipiul Buzău. Totuși autoritățile locale din întreg județul arată un dezinteres total pentru animalele fără stăpân iar acest lucru o spun atât polițiștii cât și voluntarii. În majoritatea comunelor nu există adăposturi iar de multe ori campaniile voluntare de sterilizare sau cele de adopție nu sunt sprijinite.
Polițiștii buzoieni au organizat mai multe campanii de informare în județul Buzău pentru a le atrage atenția primarilor despre obligativitatea de a înființa adăposturi pentru câinii fără stăpân. Deși legea care obligă administrațiile locale să creeze condiții patrupedelor astfel încât să nu devină pericole pentru comunități și în același timp să le ofere o șansă la viață prin sterilizare și campanii de adopție, a intrat în vigoare cu mult timp în urmă, nimănui nu-i pasă.
Pe de altă parte, voluntarii atrag atenția că autoritățile locale nu sprijină campaniile gratuite pe care aceștia le desfășoară, ba mai mult uneori le iau în derâdere.
Potrivit autorităților sanitar-veterinare, au existat primării care au fost amendate pentru lipsa unor adăposturi pentru câinii fără stăpân. Sancțiuni au dat acordate și de către polițiști.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ