Dialog contondent în CLM

0
6

Scandal din pricina interzicerii presei la ședințele consilierilor locali
Politruc populist a fost numit viceprimarul Sorin Apostu, fost jurnalist care a susținut interzicerea presei la ședințele Consiliului Local Municipal, o decizie împotriva rigorilor CEDO a subliniat Constantin Florescu, fostul președinte al Tribunalului Buzău, actual consilier local.
Dialog contondent între viceprimarul municipiului Buzău Sorin Apostu și fostul președinte al Tribunalului Buzău, consilierul local Constantin Florescu pe tema interzicerii presei la ședințele Consiliului Local Municipal. Fost jurnalist, Sorin Apostu a precizat că în situația în care toți reprezentanții mass-media ar participa la ședințe, sala ar fi insuficientă motiv pentru care s-a luat hotărârea de a le interzice accesul. Explicația a dat naștere unei replici pe măsură.
Așa cum se poate lesne verifica, numărul jurnaliștilor prezenți la ședințele Consiliului Județean Buzău sau conferințele susținute de Primăria Buzău nu strâng mai mult de 10 jurnaliști astfel încât numărul exagerat vehiculat de viceprimarul Apostu l-a determinat pe consilierul local Constantin Florescu să facă corecțiile de rigoare. Consilierii opoziției au declarat ca vor ataca hotărârea în instanta și la Prefectura.
Sub premisa că ședințele consiliului local sunt transmise online, consilierii fug din fața jurnaliștilor, interzâcându-le accesul la ședințe acolo unde ar fi putut să primească întrebări și să ofere publicului detalii și explicații despre deciziile pe care le-au luat.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ