Dimineață cu freezing rain

0
4

Avertizări meteo suprapuse
Meteorologii au emis, miercuri seară, o atenționare nowcasting de polei, care a vizeazat majoritatea comunelor județului Buzău. Fenomenul meteo respectiv s-a suprapus cu alte avertizări tip cod galben pentru precipitații abundente și vânt în zona de nord a județului și cod portocaliu de ploi puternice, în restul județului. Având în vedere avertizările meteorologice, prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, a organizat, miercuri seară, o întâlnire de lucru în cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției. Autoritățile s-au asigurat că utilajele acționează preventiv cu material antiderapant pe drumurile naționale și județene iar Electrica are mobilizate echipe care sunt pregătite să intervină în cazul unor avarii la liniile electrice.
Joi dimineață, în zona de sud-est a județului a apărut fenomenul de freezing rain.
Conducerea Prefecturii a dispus constituirea a trei echipe din cadrul instituției pentru a monitoriza în teren modul în care se desfășoară activitatea de patrulare a utilajelor firmelor care au în sarcină deszăpezirea șoselelor din județ, fie ele județene sau naționale.
Dat fiind că prognozele meteorologilor arată că va continua să plouă în județul Buzău, fiind încă risc de producere a poleiului, autoritățile recomandă șoferilor dea dovadă de prudență maximă la volan.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ