DIN 10’ – ÎN ZECE, FĂRĂ DECAR, DE NOTA 10!

0
83

Metalul Buzău – Agricola Borcea 2-0

Partida de care antrenorul Vali Stan s-a temut cel mai mult s-a încheiat cu victoria cea mai clară de pe teren propriu! Premisele? Un adversar modest cu doar 3 puncte acumulate în şase etape şi un efectiv incomplet din care lipseau fraţii Puşcă, plecaţi cu lotul reprezentativ în Tunisia la Mondialul de minifotbal.

Tânărul Tănase, nerefăcut după entorsa din meciul precedent, o vreme ploioasă, câinească, la care s-a adăugat şi decizia pripită a centralului Adrian Pal din Odorheiul Secuiesc. Cei 150 de împătimiţi ai fotbalului, înghesuiţi sub copertina mică a stadionului Metalul, au urmarit în prima repriză caznele unei echipe descumpănite de eliminarea gratuită a decarului Marian Manea din minutul 10.

După pauză, de la cabine au ieşit parcă alte combatante. Mai atenţi la aşezarea în teren, cu „aripa” „Duţu” ceva mai inspirat, mijlocaşii buzoienii au împins jocul spre poarta nefericitului Enuţa. Ocrotit de soartă în 2 rânduri la acţiunile atacantului Alin Iacob, portarul celor de la Agricola Borcea a gafat la şutul puternic expediat de Daniel Ion pe centrul porţii şi s-a recunoscut învins de balonul trimis în unghi, bară-gol de Cristi Bardaş.

Tot nouarul Iacob, la cel mai bun meci al său de liga a III-a, a semnat ultima ocazie în minutul 77, după dribling şi finalizare, puţin pe lîngă poartă. Buzoienii au profitat de înfrângerea la şapte goluri a Farului Constanţa pe care l-au trimis pe locul al treilea, după rocada mică. Dacă liderul Progresul se împiedică etapa viitoare la Râmnicu Sărat, iar Buzăul trece de brăilenii de la Traian, în cea mai uşoară deplasare, atunci Metalul ar putea deveni numărul unu în serie pentru cel puţin o săptămână.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ