Direcția Agricolă fără gaz, curent electric și aproape de evacuare

0
24

În două săptămâni angajații vor trebui să se mute în alt sediu
Angajații Direcției Agricole Buzău au rămas fără curent electric, gaze naturale și au fost aproape de a fi evacuați de către agenții unei firme de pază. Ulterior, în urma unor negocieri, instituția a fost păsuită pân la finalul lunii decembrie. Totul a plecat de la faptul că Asociația Femeilor Ortodoxe patronată de către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a somat conducerea direcției să se mute, imobilul find în administrarea ONG-ului respectiv.
După data de 29-30 decembrie, Direcția Agricolă urmează să se mute într-un alt sediu, respctiv într-un mall din municipiul Buzău.
Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a transmis un punct de vedere vizavi de situația de fata. Luând act de expertiza specialiștilor, care recomandă înlocuirea de urgență a instalației electrice, precum și a sistemului de încălzire actual, care nu mai prezintă siguranță pentru locatari, a fost înștiințat și notificat în repetate rânduri conducerea Direcției pentru Agricultură Județeană Buzău, cu privire la imposibilitatea prelungirii contractului de închiriere. Potrivit informarii, instituției chiriașe, i-a fost prelungit de 3 ori, anul acesta.
Este regretabil faptul că domnul director Cosmin Nicolae Florea, în loc să-și îndeplinească responsabilitatea de conducător al instituției, rezolvând problema mutării birourilor într-un alt spațiu – acțiune pentru care a avut la dispoziție cel puțin 8 luni de zile, datorită prelungirii contractului de închiriere –, a preferat să pună presiune. În încheiere, atrage atenția Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei precizează că Direcția pentru Agricultură Județeană Buzău și-a asumat în scris că, până la data de 29 decembrie va elibera clădirea închiriată, si nu se va mai accepta folosirea imobilului după această dată, întrucât, începând cu ziua de 30 decembrie, ora 8:00, va fi debranșat de la toate utilitățile (apă, energie electrică și gaze naturale).

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ