DIRECTORII DE ŞCOLI, NUMIŢI PRIN CONCURS

0
22

Examenul se va desfăşura în două etape
Vara acestui an este una încărcată de emoţii pentru tot sistemul de învăţământ. Nu doar elevii claselor terminale de gimnaziu şi liceu vor susţine examene, ci şi directorii unităţilor şcolare. Concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere din instituţiile de învăţământ va fi organizat în două etape, prima fiind programată la finalul lunii iulie.
Unităţile şcolare din întreaga ţară vor avea directori cu acte în regulă, numiţi prin concurs, odată cu începutul anului şcolar viitor. A doua probă pentru concursul de directori, cea de interviu, începe pe 1 septembrie, a anunțat recent ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la un post naţional de ştiri. Oficialul a explicat că aceasta va fi „un eveniment inedit” care va marca începutul anului școlar viitor.
“Pe 13 septembrie va începe școala, vom avea un eveniment inedit la începutul anului școlar viitor, vom organiza concursurile pentru ocuparea posturilor de director. Concurs cu ocazia căruia vom privilegia competența în detrimentul oricăror alte criterii. Acest concurs va începe în data de 27 iulie cu examen scris și va continua începând cu 1 septembrie pentru cea de-a doua probă, aceea de interviu” a declarat ministrul Educaţiei.
Numirea directorilor de şcoli în urma unui concurs este bine primită şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, care consideră că, astfel şefii instituţiilor de învăţământ îşi pot duce la bun sfârşit proiectele.
Înscrierile la concursul național pentru directori și directori adjuncți de școli încep în 21 iunie, proba scrisă va avea loc în 27 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în 30 iulie, potrivit calendarului pe care Ministerul Educației l-a pus în consultare publică.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ