Directorii…la control! Şefii de deconcentrate raportează anual aceeaşi activitate

0
73

Directorii instituţiilor publice din judeţ vor trebui să depună la Prefectura Buzău un raport lunar de activitate. Măsura a fost impusă în urma unei verificări pe care Corpul de Control al Primului Ministru a desfăşurat-o la Casa Albă. Una dintre deficienţele constatate a fost aceea că directorii instituţiilor din subordinea prefecturii au transmis în ultimii ani aceleaşi rapoarte de activitate care nu au avut de fapt nicio legătură cu rezultatele reale. Astăzi în şedinţa Colegiului Prefectural, prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a ameninţat cu măsuri disciplinare un membru care a lipsit în ciuda faptului că avea de prezentat un raport de control.
Zile negre pentru directorii instituţiilor publice din judeţ. Şefii deconcentratelor vor trebui să întocmească lunar o machetă de raportare a activităţii pe care ulerior o vor depune la secretariatul Prefecturii. Documentul va trebui să conţină activitatea desfăşurată de angajaţii instituţiei, rezultatele şi unde este cazul motivele nerealizării activităţilor planificate alături de problemele întîmpinate.
CARTON machetă fără voce
Totul a plecat de la o verificare pe care Corpul de Control al Primului Ministru a desfăşurat-o la Prefectura Buzău. Printre aspectele vizate s-a numărat şi activitatea deconcentratelor aflate în subordinea prefecturii. Una dintre probleme a fost aceea că directorii au obişnuit în ultimii ani să prezinte aceleaşi rapoarte de activitate fără a ţine cont de situaţia reală. Drept urmare şefii din direcţii îşi vor prezenta lunar activitatea.
Directorii sunt de părere că măsura nu le va îngreuna activitatea întrucît rapoartele lunare erau oricum trimise spre analiză ministerelor de resort.
Tot astăzi în şedinţa Colegiului Prefectural, şeful de la Casa Albă le-a cerut în mod explicit directorilor să nu lipsească de la nicio şedinţă. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, care se ocupă de bazinul Rîmnicu Sărat şi care astăzi ar fi trebuit să prezinte un raport de control, a lipsit motiv pentru care vor fi luate măsuri.
Conform reprezentanţilor prefecturii, controlul Corpului de Control, care s-a întins pe perioada noiembrie 2016 – martie 2017, s-a încheiat printr-o serie de măsuri ce vor trebui puse în practică pînă la sfîrşitul acestei luni.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ