DISCUȚII APRINSE

0
63

După lungi discuții și dezbateri, regulamentul de bună conviețuire în municipiul Buzău a fost aranjat în formă finală și suspus votului consilierilor locali. Însă discuțiile au continuat și astăzi, fiind nevoie de câteva modificări pentru a fi aprobate noile reguli de civilizație pe care municipalitatea dorește să le implementeze în Buzău.

Regulamentul privind măsuri edilitar-gopodărești, administrarea fondului locativ public și privat, precum și alte măsuri pentru asigurarea ordinii și curățeniei în municipiul Buzău a stârnit un val de discuții în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi. Aleșii opoziției au făcut mai multe observații legate de anumite reguli impuse de noul regulament. De departe, nemulțumirile oamenilor sunt legate de interzicea uscării rufelor la vedere și de folosirea bătătoarelor de covoare.

De cealaltă parte, șefii din Palatul Comunal susțin că dispozitivele pentru curățarea covoarelor nu prezintă siguranță.

Totodată, reprezentanții asociațiilor de proprietari se plâng de noile sarcini care le sunt trasate în regulamentul de conviețuire și afimră că sunt greu de pus în practică.

După mai multe discuții și câteva modificări, regulamentul de conviețuire a fost aprobat de către aleșii locali. Conform proiectului, locatarii au obligația să nu întindă rufele spălate la uscat în balcoane deschise, pe suport în afara balcoanelor sau în jurul imobilelor de locuit. Totodată, buzoienii nu trebuie să amplaseze bătătoare de covoare în jurul blocurilor, să nu scuture covoare, să nu usuce rufe pe echipamentele amplasate în spațiile de joacă. Vestea bună ar fi că buzoienii nu vor fi sancționați de la prima abatere, ci va exista o perioadă de acomodare cu noile reguli.

Cei care încalcă normele impuse de regulamentul de conviețuire socială riscă sancțiuni cuprinse între 500 și 1.000 de lei.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ