DISTRACȚII PENTRU BUZOIENI ÎN WEEKEND

0
26

Muzee, muzică și aer curat
Weekend plin pentru buzoienii dornici de distracție. Sâmbătă și duminică sunt programate evenimente de amploare la care sunt invitați și cei mici, dar și cei mari. Pe listă se numără “Noaptea muzeelor”, activități de ecologizare împletite cu drumeții și voie bună dar și expoziții cu degustări.
Ofertă de evenimente bogată pentru buzoieni în următoarele două zile. Pandemia ne-a mai lăsat puțin și a făcut loc unei palete largi de activități recreative și distracții pentru fiecare. Cel mai mare eveniment la care sunt invitați să participe buzoienii este “Noaptea Europeană a Muzeelor”. Activitatea va avea loc în data de 12 iunie, între orele 19.30 – 24.00 și va consta într-o amplă desfășurare de programe culturale, expoziționale și artistice. Buzoienii vor putea vizita gratuit Muzeul Județean, Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă” și Muzeul Chihlimbarului de la Colți. Cei care vor să îmbine utilul cu plăcutul o pot face participând spre exemplu la acțiuni de ecologizare. Sâmbătă pe 12 iunie la ora 9:00 este organizată o activitate de ecologizare a pârâului Nișcov în satul Mierea din comuna Vernești. Tot în weekend, pe 13 iunie, se caută voluntari care să ajute la curățarea unor porțiuni din comuna Lopatari. Societatea Exploratorilor, cu sprijinul RER SUD BUZĂU, invită iubitorii de natură la o acțiune de ecologizare care se va termina cu o scurtă, dar frumoasă drumeție către Lacul Rotund, un lac înconjurat de mulți mesteceni.
Tot în weekend au loc târguri și expoziții cu degutări. Sâmbătă la Aluniș se organizează primul târg de produse apicole și preparate tradiționale care se va sfârși cu un concert live. În plus, pe 12 iunie Pepiniera și Ferma Pomicolă Istrița invită buzoienii să ia parte la o expoziție și degustare de cireșe alături de profesioniști. Va fi organizat un tur al plantației, iar invitații vor putea degusta fructe și vor putea culege cireșe pentru a le achiziționa.
Să nu uităm nici de parcul de distracții amenajat în centrul municipiului Buzău care va fi deschis în continuare pentru cei mici.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ